Danmarks bedste business case - sammen hylder vi de gode eksempler

Den 3. november 2020 afholdt vi konferencen Danmarks bedste business case.

En konference, som blev afholdt online i stedet for i Industriens Hus, grundet coronapandemien. 

For nok har Corona sat en stopper for meget, men samtidig har pandemien tvunget os til at tænke i nye baner, og derfor live streamede vi hele konferencen via Teams.

Selvom teknikken drillede lidt undervejs, fik vi afviklet en spændende dag med gode business cases og oplægsholdere.

Formålet med konferencen er at hylde de gode eksempler

Det med business cases og gevinstrealisering er for mange en svær øvelse, hvor de forventede gevinster udebliver. Det er bl.a. en vinkel som mange medier er rigtig glade for at berette om – specielt, når det gælder den offentligesektor. Der findes dog også gode business cases derude, som indløser de forventede gevinster, og som vi andre kan lære af – og det er dem, vi gerne vil fremhæve med denne konference!

Formålet med konferencen er nemlig at hylde disse gode eksempler og tage ved lære af dem, og sammen blive både inspireret og klogere.

Dette års konference

I år havde vi fem nominerede business cases nemlig; Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskab, Bomae, Geodatastyrelsen, Gammelbys og Zuuvi, og dem kan du læse meget mere om lige her.

Derudover havde vi også besøg af en række oplægsholdere, der gjorde deltagerne klogere på big data i jobannoncer, pseudoarbejde, cybersikkerhed, PMO og gevinstrealisering samt business cases i den offentlige sundhedssektor. Læs mere om de forskellige oplæg her.

Konferencen sluttede af med, at vi afslørede hvem, der vandt titlen som Danmarks bedste business case 2020.

Og dette års vindere er…

De nominerede business cases blev vurderet af en jury, der alle har mange års erfaring med business cases, forretningskritiske initiativer og gevinstrealisering. Dem kan du læse meget mere om her.

Og dette års vindere af Danmarks bedste business case blev…

Geodatastyrelsen, der vandt i kategorien ”den klassiske business case”, da de har bevist, at en langvarig investering og besparelse i det offentlige sagtens kan gavne og høste gevinster. 

Og i kategorien ”miljø business casen” vandt Svebølle Viskinge Fjernvarmeselskab, som stillede med en flot business case, der skabte gevinster hurtigt, og som tilmed gavner miljøet. 

Publikumsprisen 

Det var dog ikke kun juryen, som var med til at bestemme, hvem der skulle hive en vindertitel med hjem. Vi havde nemlig også publikumsprisen, hvor det var deltagerne og disses netværk, der kunne stemme på sin favorit business case. 

Og vinderen af publikumsprisen 2020 blev intet mindre end Svebølle Viskinge Fjernvarmeselskab, som dermed hev hele to priser med hjem til Danmarks bedste business case. 

Dermed fik vi hyldet de gode eksempler og blev inspireret – for det behøver ikke at være svært det med business cases og gevinstrealisering.

Martin J. Ernst

Martin J. Ernst

Head of EPICO Management Consultants

mer@epico.dk +45 29 91 11 22

Vil du vide mere om, hvordan man fx laver en god business case eller hiver de forventede gevinster hjem?

Så kontakt Martin J. Ernst, head of EPICO Management Consultants, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

Du kan også læse mere om EPICO Management Consultants her.